Trenerke OK Sežana

Majda Čičić
(trenerski stalež: 17 let)

Nekdanja odlična odbojkarica, ki je že pri rosnih desetih letih bila najboljša pionirka med odbojkaricami v Jugoslaviji, je bila igralka Crvene zvezde. Rojena v Prijepolju v Srbiji v odbojkarski družini. Oče je bil odbojkar. Odbojko je začela trenirati s 7 leti v OK Putevi Prijepolje pri trenerju F. Mezildzic. Že pred odhodom v Crveno Zvezdo je postala jugoslovanska kadetska, mladinska in članska reprezentantka. Pri 16 letih je odšla od doma v Beograd. Kasneje je postala najmlajša reprezentantka SFR Jugoslavije vseh časov. Tri leta je preživela v Beogradu, potem pa so prišla devetdeseta leta, občutljive družbene razmere in embargo na šport. Prejela je povabilo Bayerja iz Leverkuzna, a ravno zaradi vsega tega ni mogla nadaljevati kariere v Nemčiji, saj je bila birokracija zapletena. Nato jo je Mišo Grbić, oče slavnih bratov Grbić, povabil k Poštarju iz Zrenjanina. Igrala je dve leti, nato pa je prejela povabilo iz Slovenije. OK Hit Nova Gorica se je uvrstil v prvo slovensko ligo in potreboval je okrepitve za obstanek v ligi. Na koncu jim je uspelo doseči drugo mesto. Nadaljevala je igranje odbojke v klubih po Italiji in zaključila odbojkarsko kariero v Portoriku v sezoni 2003/04, kjer je bila prva igralka iz Evrope na tem delu Amerike. Nato se je odločila, da se posveti trenerskemu delu. Začela je z delom v klubu OK HIT Nova Gorica, kjer je skrbela za razvoj mladih odbojkaric, isto delo pa je nadaljevala tudi pri Gen-i Volleyu, kjer je v sezoni 2014/15 prevzela vodenje prve ekipe iz Nove Gorice in z njo dosegla zavidljive rezultate. V sezoni 2015/16 je bila pomočnica prvemu trenerju pri GEN-i Volleyu, prof. Luigi Schiavonu. Sprejela je tudi povabilo iranske ženske odbojkarske reprezentance in prevzela vodenje te ekipe, pri čemer je podpisala pogodbo o sodelovanju z iransko odbojkarsko zvezo. Majda je takoj na začetku jasno povedala, da jo v Iranu čaka veliko dela in da želi dvigniti odbojko v tem delu Azije na višji nivo. Bila je tudi vodja mladinskega pogona v italijanskem mestu Martignacco A2 liga. Pri OK Gen-i Volley je v sezoni 2020/21 dosegla 1. mesto z mladinkami, s člansko ekipo pa v sezoni 2021/22 tretje mesto. Leto 2023 jo je pritegnilo na Kras ...

Dajana Smolnik (roj. Lucas)

"Po izobrazbi sem magistra dietetike. Sem mama eno leto staremu fantku. Par dejstev o meni: rada imam burjo, hribe in še vedno rada igram odbojko, predvsem na mivki. Ljubo mi je eksperimentiranje v kuhinji in da kaj dobrega, novega skuham, ko imam čas. Rada imam tudi rastline, zato jih pri meni doma najdeš povsod in še več jih bo."

Dajana, rojena v Kopru, marca 1994, je odbojko začela igrati v 3. oz. 4. razredu osnovne šole. V svoji dosedanji odbojkarski karieri je igrala za klube v 1. odbojkarski ligi, med katerimi so: OK Luka Koper, Gen-i Volley in OK Ankaran Hrvatini. Njena igralna pozicija je sprejemalka/korektor.

Dajanini pomembnejši dosežki v odbojkarski karieri so: